23 Mart 2010
Bayt Gadol - Clemency (2000)


Tür: Melodic Death Metal
Albüm: Full-Length
Ülke: Türkiye (Ankara)

Parça Listesi:
1. In The Chateau Of Dreams
2. Children Of The Witness
3. Orchard Of Seeds
4. Ceremonial Fade
5. Unto A Bleeding Nothingness
6. When Dead Leaves Embrace
7. 13 Cymbals
8. In Form Of War
9. Cajole 1999


Bayt Gadol - Promo (2004)


Tür: Melodic Death Metal
Albüm: EP
Ülke: Türkiye (Ankara)

Parça Listesi:
1. Lotsa Photoza
2. Tribe
3. Weapon



Bayt Gadol İbranice de büyük kale anlamına gelir. 1997 yılında, Ankara’da Harun, Onur, Ogün ve Kemal kadrosuyla kurulan Bayt Gadol; çalışmalarına çok hızlı bir şekilde başlayarak, aynı yıl ilk demoları olan Throatscum’u piyasaya çıkardı. Sayılı adette çıkartılan bu demo Ankara’da büyük ilgi gördü ve grubun adını duyurmasını sağladı. Bu başarılı demo çalışmasından sonra konserler de başladı. Bayt Gadol’un en büyük özelliklerinden birisi hiç kuşkusuz ki, başta Harun olmak üzere tüm elemanlarının mükemmel sahne performansları.

Özellikle konserlerde adından söz ettiren grup; bir yandan da albüm çalışmalarını yürütüyordu. Ankara’da bir fan kitlesi de yaratmayı başarıp; ilk albümleri için Sis Müzik ile anlaştılar. 1999 yılı sonunda kayıtlarına başlanan Clemency albümü, 2000 yılı Mart ayında raflardaki yerini aldı. Bayt Gadol; albümü kuruluştaki çekirdek kadrosuyla dört kişi olarak kaydetti. Grup; aynı tarihlerde, 26-27 Şubat 2000’de gerçekleştirilen III. Ankara Rock Station Rock Müzik Festivali’nde ilk gün sahne alarak festivalin açılışını da yaptı.

Bayt Gadol’un müzikal yapısını tam olarak tanımlamak zor. Orta Doğu ezgileri ile death metalin başarılı bir sentezi. Kendi deyimleri ile melodik death metali, progressive öğeler ve kimi etnik enstrümanlarla süsleyerek elde etmişler bu özgün soundu. Albüm sonrasında yeni elemanlarla soundun güçleneceğine inanılır. İkinci gitar görevini Selim’in, bas görevini zaten konuk olarak konserlerde gruba yardımcı olan Seha’nın üstlenmesiyle çalışmalar hız alır. Bayt Gadol; son olarak 8-9 Haziran 2001 tarihlerinde iki günlük bir konser için İstanbul Üniversitesi Rock Klübü’nün davetlisi olarak gelen İsveçli grup Katatonia’nın ilk gün support’u oldu. İstanbul konserinde (izleyenlerin yorumuyla) Katatonia’dan kat kat üstün bir performans gösteren grup, şu sıralar yeni albüm için hazırlıklarını sürdürüyor.

Kadro:
Vokal: Harun Altun
Gitar: Kemal Soyoğlu
Gitar: Selim Bozkurt
Bas: Seha Özsırkıntı
Klavye: Ogün Dalka
Davul: Onur Ertem

0 yorum:

Blog Archive

İzleyiciler

Free counters!
Rock Metal Albums Videos